Nieuwe muziekschool Nicodemus verrijst vlak bij het Predikheren

MECHELEN / HERENTALS – 

Op 16 september opent Nicolaï Van den Bogaert (35) uit Herentals een nieuwe muziekschool Nicodemus in de Goswin de Stassartstraat in Mechelen. Zowel jongeren als ouderen, beginners en gevorderden kunnen er onder andere lessen notenleer en harmonieleer volgen en een instrument leren bespelen.

Nicolaï Van den Bogaert is een professioneel pianist die al veertien jaar ervaring heeft als lesgever. Vijf jaar geleden verhuisde hij van Mechelen naar Herentals. “Maar mijn hart ligt nog steeds in deze stad”, haast hij zich. “Mijn familie en veel bevriende muzikanten wonen hier. Ik heb ook bewust voor deze locatie gekozen toen ik op zoek was naar een locatie voor deze muziekschool. We zitten hier vlak bij Het Predikheren en Kazerne Dossin en op een boogscheut van het Cultuurcentrum.”

Voor Nicolaï zijn het zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer. Het was geen evidente keuze om een eigen muziekschool op te richten, maar al snel bleek dat er veel vraag was naar privélessen. Nicolaï zal alle theoretische vakken en piano voor zijn rekening nemen. Voor de andere instrumenten werkt hij samen met ervaren leerkrachten. “Met Nicodemus wil ik zeker geen concurrent zijn voor het stedelijk conservatorium”, zegt Nicolaï. “Wij werken met een andere aanpak. Onze lessen duren langer, zijn meestal individueel en wij houden rekening met de agenda van onze leerlingen. De lessen notenleer zullen we combineren met de instrumentles. Zo wordt dat minder saai. Muziek moet wat mij betreft vooral leuk en motiverend zijn.”

Uitbreiding

Nicolaï werkt nog volop aan de binnenafwerking van de vier lokalen in de Goswin de Stassartstraat 56, want op 16 september is er de eerste schooldag bij Nicodemus. Hoewel er nog plaats is voor extra leerlingen, begint hij met 28 leerlingen en met een aanbod van 36 cursussen. De lessen vinden zowel overdag als ’s avonds plaats. In het gebouw waar Nicodemus gevestigd is, bestaat de mogelijkheid om in de toekomst nog uit te breiden.

Naast de gebruikelijke lessen in het centrum zal ook een online aanbod uitgewerkt worden om in te kunnen spelen op de huidige omstandigheden.

https://www.madeinmechelen.be/nieuws/starter-van-de-week-muziekcentrum-nicodemus/?utm_source=FB&utm_medium=Social&utm_campaign=Made+in+Mechelen

This function has been disabled for Muziekcentrum .

You cannot copy content of this page