Piano-atelier “Stay-tuned”

 

Het piano-atelier is ontstaan door onze huisstemmer Harry Viaene, die al meer dan 20 jaar actief is als pianostemmer en hersteller.

Zo zijn we op het idee gekomen om via de muziekschool Nicodemus en het muziekcentrum een bijhorende ruimte te creëren voor het herstellen en finetunen van betere 2 handspiano’s.

Een piano is zo veel meer dan ’een constructie van hout, metaal en vilt’.

Het is een wonderbaarlijk samenspel van ambacht, vakmanschap, materiaal en techniek, dat leidt tot dat prachtige instrument dat met z’n ca 180 snaren de gevoelige snaar weet te raken van jong tot oud.

 

De piano zoals we hem nu kennen, met zijn 85 of 88 toetsen, kruislings gespannen snarenpatroon, dubbele repetitiemechaniek bij de vleugels en (ondergedempt bij de buffetpiano’s), kwam reeds tot stand op het eind van de 19e eeuw. In de dertig jaar voorafgaand aan de eerste wereldoorlog en tijdens het interbellum waren in Europa tal van kleine tot zeer grote en gerenomeerde pianobouwers actief die vaak juweeltjes van instrumenten maakten, die tot op de dag van vandaag zowel beginnende als gevorderde pianisten kunnen bekoren. Ronkende namen als Bechstein, blüthner, Erard, Grotrian-Steinweg, Ibach, Lipp & Sohn, Schiedmayer of  Steingraeber  waren gekend over heel de wereld.

Vanuit deze basis vertrekt Harry met Nicodemus op een reis doorheen het atelier. Waar de pareltjes van de piano’s onder de fijne handen van Harry terechtkomen om dan onder jouw fijne handen terecht te komen.

Uw piano kan nagelnieuw zijn of makkelijk meer dan een eeuw oud zijn: Uw piano moet vooral bij u passen, u moet kunnen genieten van zijn typische timbre of  gewoon blij kunnen worden door er eenvoudigweg naar te kijken.

Harry helpt u graag bij het zoeken naar uw ‘perfect pianomatch’ en zorgt zelf ook voor een selectief aanbod aan netjes gestemde en afgeregelde tweedehands buffetpiano’s in muziekcentrum Nicodemus. Neem gerust een kijkje op de winkelpagina of op zijn youtubekanaal.

 

 

 

This function has been disabled for Muziekcentrum .

You cannot copy content of this page