Furmi Gómez

Van New York naar Mechelen

Furmi Gomez oorspronkelijk uit Barcelona, Spanje, en woont nu in Brussel, behaalde zijn Bachelor en Master in jazzmuziek in 2013 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, Nederland.

In 2015 verliet hij Nederland om een nieuw avontuur aan te gaan in de Verenigde Staten, in Brooklyn, New York. Waar hij deel uitmaakte van de spannende jazzscene van New York City en een actief leven leidde als jazzmuzikant, componist en docent.

Furmi Gomez speelde in meerdere zalen zoals Mezzrow Jazz Club, The Bowery Electric, Erzulie, Pete’s Candy, Shrine Harlem, Cafe Vivaldi, Freddy’s Bar en Backroom, om er maar een paar te noemen. Hij werd de muzikant ‘in residence’ bij verschillende gelegenheden in New York zoals de Club Room van het Soho Grand Hotel, Mominette, Bar Nine en Lucky’s.

Zijn ervaring met live optredens op wereldwijde festivals heeft Furmi’s muziek verbonden met een wereldwijd publiek. Tijdens zijn carrière heeft hij opgetreden op festivals als Fringe Fest, Wac Fest, Girona Jazz Fest, La Merce Fest Barcelona, Grec Theater Fest, Agrinio Jazz Fest. Hij trad op en toerde meerdere malen door Europa, en plaatsen als New Orleans, Marokko en China, met zowel lokale als internationale muzikanten.

Tijdens zijn verblijf in New York bracht hij zijn album ‘New York Minute’ uit. De plaat bevat allemaal originele composities, geschreven door hem, geïnspireerd door het snelle dagelijkse leven van de stad.

 

 

This function has been disabled for Muziekcentrum .

You cannot copy content of this page