Athal Melchior Vervliet

Van jongs af aan vond Athal Melchior een passie in muziek. Opgegroeid met een operazangeres en zanglerares (Eurudike De Beul) als moeder en een sounddesigner als vader werd het als het ware met de paplepel aangereikt. Vanaf zijn 6 jaar begint zijn avontuur doormiddel van koren, amateurmusicals en de stedelijke muziekacademie van Sint-Niklaas.

Na ervaringen opgedaan te hebben in meerdere musicals, waaronder Sweeney Todd, The Lion King en Jesus Christ Superstar, en koren, In Dulci Jubilo, Jeugdkoor Waelrant en Fine Fleur, besloot Athal Melchior zich verder te focussen op zang. Hij begon in de Jazz-Pop Studio in Antwerpen, heeft in L’École Broadway in Brussel gestudeerd en heeft van vele privéleerkrachten genoten. Ondertussen heeft hij zich ontplooid als autodidact en heeft de basis van verscheidene instrumenten, waaronder doedelzak, gitaar en piano geleerd.

Uiteindelijk koos Athal Melchior ervoor om zich te focussen op de natuurlijke en authentieke stem en alternatieve uitbreidingen op de klassieke methodes. Met cursussen in de Stig Severinsen methode, de Wim Hoff methode en het boventoonzingen met Jill Purce vergroot hij zijn visie en begrip van de menselijke stem.
Ondertussen studeert hij verder in de hogere graad piano en compositie in Sint-Niklaas, zingt hij lustig verder in musicals en is hij een van de vocal coaches van de VUB-Musical.

This function has been disabled for Muziekcentrum .

You cannot copy content of this page