Aan viool beginnen gaat meestal niet zonder slag of stoot. Vele zijn of geraken gefrustreerd wanneer ze merken dat er weinig vooruitgang is in klank en techniek. Het is een fabeltje dat je als volwassene niet aan viool kan beginnen. Met de juiste begeleiding en onderricht heb je al veel gewonnen. Het gaat misschien iets minder soepel maar daarvoor niet minder muzikaal.

Je hebt enkel doorzettingsvermogen nodig en studietijd!! Dit zijn voor de strijkers onder ons de meest essentiële zaken.

Muziekcentrum Nicodemus zorgt voor vioollessen op maat voor jong en oud.

Geef jezelf de kans je muzikaliteit te ontdekken via het kleine houten kistje met een rijk aan warme klanken.

Je leert:

  • Zelfstandig je viool onderhouden en stemmen
  • waarin je met een ontspannen houding je klank leert optimaliseren. De houding van je lichaam, viool en strijkstok is essentieel voor een mooie klank en pijnvrij musiceren. Zo kan je spel vooruit gaan zonder belemmeringen!
  • Kennismaken met het spelen over de hele toets, zodat je hoge noten kunt halen. Leer wat positiespel is, wat je ermee kunt, wat de theorie erachter is en hoe je het uitvoert.
  • Streektechnieken: wat je kan met een viool en strijkstok
  • hoe een vibrato te spelen of optimaliseren. Vibrato is het heen en weer bewegen van je vingerzetting op een bepaalde manier, waardoor je een prachtige warme klank krijgt.