Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Ein Deutsches Requiem & Schicksalslied van J. Brahms

december 3 @ 4:00 pm - 6:00 pm

Ein deutsches Requiem van Brahms: een werk dat hoop biedt en troost geeft. Een werk voor de levenden en niet voor de doden. Muziek die je raakt door haar schoonheid en harmonie.
Kom luisteren naar dit monumentale meesterwerk van Brahms op zondag 3 december om 16.00 u. in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Het koor “Brussels Choral Society” en het orkest “Brussels Philharmonic Orchestra” komen voor de eerste keer naar Mechelen met twee sublieme werken voor koor:
Ein deutsches Requiem èn het Schicksalslied.
“Brussels Choral Society” is met meer dan 80 zangers één van de grootste symfonische koren van België.
Het “Brussels Philharmonic Orchestra” bestaat uit jonge getalenteerde muzikanten uit onze conservatoria.

Solisten: Sara Hamidi (sopraan) en Kris Belligh (bariton)
Dirigent: David Navarro-Turres

Brussels Choral Society
Sinds de oprichting in 1979 is het koor Brussels Choral Society (BCS) uitgegroeid tot het grootste (amateur) symfonisch koor in België. Het koor is vandaag een vooraanstaande speler in de Belgische klassieke muziekwereld. Het is een internationaal ensemble met meer dan 80 zangers uit meer dan 20 landen. Het koor heeft zijn thuisbasis in Brussel maar heeft al opgetreden in de voornaamste concerthuizen in Antwerpen, Brugge, Leuven en Luik. Ook in het buitenland gaf het koor concerten in Bonn, Keulen, Londen, Maastricht en Guildford.

Brussels Philharmonic Orchestra :
Het Brussels Philharmonic Orchestra werd opgericht in 2002 met een belangrijke missie om jong talent al vroeg de kans te geven deel uit te maken van een symfonieorkest. Leerlingen van onze conservatoria brengen op die manier hun muziekstudies in de praktijk en doen zo beroepservaring op. Ook jonge Belgische solisten krijgen bij het Brussels Philharmonic Orchestra de kans om hun talent verder te ontplooien. Het orkest is een internationaal ensemble. De muzikanten komen uit alle conservatoria van België en vertegenwoordigen zelf ook meer dan 23 verschillende nationaliteiten.

Sara Hamidi, sopraan
Sara Hamidi is één van de meest veelbelovende zangeressen van haar generatie. Ze heeft al een speciaal levenspad ervaren. Sara werd geboren in Esfahan (Iran) waar ze meerdere jaren “radif” studeerde bij één van de meesters van die klassiek Perzische repertoire: Maedeh Tabatabaei. Sara Hamidi werkt parallel aan twee repertoires: Perzisch klassiek en opera.
Omdat kunstenaars strenge beperkingen kennen in Iran, en omdat ze een cursus opera wilde volgen aan het conservatorium, verhuisde Sara naar Frankrijk in 2012.
Vandaag studeert Sara zang in Parijs en tourt zij met verschillende ensembles door Europa.

Kris Belligh, bariton
Geboren en getogen in België, besloot Kris Belligh zijn studies achtereenvolgens verder te zetten aan de Londense “Guildhall School of Music and Drama” en de Royal Scottish Academy, waar hij een speciale opera-opleiding volgde. Hij vervolmaakte zich onder meer via master classes bij o.a. Dame Felicity Lott, Sir Thomas Allen, Graham Johnson, en Emma Kirkby. Ondertussen bouwde Kris Belligh een breed repertorium uit. Hij overtuigt zowel in werken uit de barok, klassieke en (vroeg) romantische periode als in de hedendaagse muziek.

David Navarro-Turres, dirigent

David Navarro-Turres werd in Chili geboren en behaalde zijn eerste master klarinet en kamermuziek aan het Nationaal Conservatorium van Chili. Hij is al meer dan tien jaar dirigent en muzikaal directeur van het Brussels Philharmonic Orchestra, 21 jaar geleden opgericht door de vzw Presto Vivace, het kamerkoor Serenata Vocale en het Ensemble Confluences. Als gastdirigent gaf hij concerten met orkestensembles zoals het Belgisch Nationaal Orkest, het EST-OUEST Ensemble, het El Sistema Belgium Orchestra, het Chileens Kamerorkest, het Koninklijk Symfonieorkest van het Brusselse Conservatorium, het Sint-Petersburg Symfonie Orkest, Camera Lyrica en het HKU Conservatoriumorkest van Utrecht.

Gegevens

Datum:
december 3
Tijd:
4:00 pm - 6:00 pm
Site:
https://www.brusselschoralsociety.com/brahms/

Organisatoren

Nicodemus
Vanreterghem Hueges

Locatie

Sint – Romboutskathedraal
Onder - den - Toren 12
Mechelen, Antwerpen 2800 België
+ Google Maps

This function has been disabled for Muziekcentrum .

You cannot copy content of this page